Grote kans dat jullie bruidstaart op een tafel staat. Zorg ervoor dat jullie naast de bruidstaart gaan staan in plaats van er achter of er voor. Zo staan zowel jullie en de bruidstaart mooi op de foto. Neem samen het taartmes beet met de hand van de bruidegom onder en de bruid boven, het liefst natuurlijk met de hand waar jullie ring aan zit. Wist je dat de traditie eigenlijk andersom is? De hand van de bruid onder en die van de bruidegom boven. Dit staat voor teken van verbondenheid. Maar andersom zijn jullie handen net zo goed verbonden. Blijf bij het snijden van de bruidstaart rechtop staan en probeer niet te krampachtig te snijden. Onthoud, het is een leuk en lekker ontspannen moment.
Hylke: "Allereerst snijd je ‘’bijna’’ de taart aan. Dus kan ik als fotografe even van een paar verschillende hoeken de foto nemen. Daarna kun je gewoon fijn op je gemak de taart gaan aansnijden. "
Eigenlijk sluit dit perfect aan bij het einde van de vorige tip. Misschien ben je nog zenuwachtig en wil je daardoor alles eigenlijk iets sneller doen. Maar neem je tijd en doe het rustig aan. Geniet ervan, kijk even naar je partner terwijl jullie de taart aansnijden. Kijk ook even naar de fotograaf. Neem het allemaal in je op, adem in adem uit en lach! En anders heeft Hylke daar wel haar iconische HA-HA voor. Na het aansnijden neem ik het van jullie over om de gasten ook van een stukje taart te voorzien.
Lees hier meer over mijn werkwijze
Ook een traditie is elkaar dat eerste hapje voeren, dit staat dan weer voor de belofte om voor elkaar te zorgen. Het is leuk om het niet bij één hapje te houden. Dat eerste hapje is misschien nog onwennig en gek, maar voer elkaar en dit zal garandeert voor leuke spontane foto's zorgen!
Hylke: "Al fotografe wil ik ook altijd nog leuk de binnenkant op de foto zetten van de taart. Dat je mooi kan zien hoe jullie taart er van binnen uit ziet , met welke vulling of kleur jullie gekozen hebben. "
Voor de foto is het ideaal als er een mooie achtergrond bij de taart is. Is deze er niet op locatie? Overweeg dan om losse kamerschermen te huren of een backdrop die aan de tafel gevestigd kan worden. Zo kun je tegelijkertijd ook echt jullie stempel drukken om de styling van de taarttafel. Zorg voor passende styling van de rest van de tafel. Denk aan een tafelkleed, maar ook hebben jullie een gouden thema? Huur dan eens gouden gebakvorkjes zodat het plaatje echt compleet is. Zorg er wel voor dat er niet te veel op de tafel staat dat afleidt van de bruidstaart.
Hylke: "Als fotograaf wil ik ook altijd van te voren even een paar foto’s maken zonder het bruidspaar. Dus de complete setting waar de taart mooi staat opgediend. Dus wacht altijd even een paar tellen zodat de fotografe ook even foto’s heeft van de taart zonder jullie. En zo ook mooie detail foto’s kan maken"
Leveranciers op de foto's:
Fotograaf:
Weddings by Hylke Greidanus
Weddingplanning & styling:
Big Days by Nikkie
Bloemstyling:
Suus Bloem&meer
Haar en make-up:
Sandra Bierens Bridal
Bruidsjurk: Laura van Rooij Bridal Couture
Maatpak: O'maggio House of Tailors
Patisserie: Bakverhalen
Locatie: Chateau Neercanne