Als je al inspiratie op hebt gedaan voor je bruidstaart zul je hebben gezien dat veel patissiers een smaakmenu hebben waar je uit kunt kiezen. Bij Bakverhalen gaat dat ietsje anders, ik maak namelijk een smaak op maat die bij jullie verhaal past. Zo wordt de beleving op jullie bruiloft echt compleet. Nu denk je misschien, smaak op maat, waar moet ik dan aan denken?! In dit blog help ik jullie op weg bij het nadenken over smaken voor jullie bruidstaart.
Bij een zomer bruiloft kies je nou eenmaal andere smaken dan bij een winter bruiloft. Daarnaast is het altijd fijn om seizoensproducten te gebruiken en smaken die ook beter wanneer ze echt in het seizoen zijn. Ook al zijn de meeste bruiloften nog in de zomer, ook trouwen in de andere seizoen gebeurd steeds meer. Deze seizoenen geven hele andere heerlijke opties! Zoals chai, caramal, carrot cake en andere warme smaken. Bij een zomer bruiloft hebben jullie misschien een Hawaï thema en kun je denken aan smaken met kokos en tropische fruit. Natuurlijk doen champagne, citroen en rood fruit het ook altijd goed in de zomer. Terwijl je in de winter eerder een glamping bruiloft hebt met heerlijk warm kampvuur. Kies dan voor warme smaken zoals een smores, marshmallow en chocolade vulling met stukjes biscuit dat echt bij het kampvuur past. Klinkt goed toch?!
Om te beginnen is het tijdstip van het taartmoment belangrijk. De meeste bruiloften vinden in de zomer plaats en bij een traditionele dag planning wordt de taart in de middag na de ceremonie gegeten met een glaasje champagne of prosecco. Hier passen heerlijke luchtige vullingen met fruitsmaken bij. Kiezen jullie ervoor om de bruidstaart te serveren als dessert? Ga dan voor meer warme smaken zoals chocolade en caramel die heerlijk bij een kopje koffie passen. Zeker een mooie afsluiter van jullie diner. Wat ook steeds populairder wordt is de bruidstaart 's avonds aansnijden met alle gasten erbij. Met een cocktail of glas wijn erbij kan iedereen mee genieten van een stuk taart!
Zoals al eerder aangegeven is het ook belangrijk om in gedachte te houden wat jullie erbij drinken. Is het ’s middags met een glaasje champagne of ’s avonds bij de koffie? Tegenwoordig is het ook populair om unieke signature drinks of een zelf gebrouwen biertje te serveren. Dan wil je uiteraard wel dat de bruidstaart daar goed bij smaakt.
Traditioneel en ‘zoals het hoort’ hoeft een bruiloft allang niet meer te zijn. Dus gaan jullie voor een out of the box bruiloft? Denk dan eens aan een andere smaak bruidstaart. In het najaar is een carrot cake heerlijk of red velvet kan ook als bruidstaart! Om het wel luxe te houden is bij Bakverhalen bijvoorbeeld de red velvet met champagne crème en frambozen vulling zeer populair. Maar ook op andere smaken en taarten kan jullie bruidstaart gebaseerd worden.
Geen enkele bruidspaar is hetzelfde, zo ook geen bruidstaart. Daarom maak ik altijd een smaak op maat voor elke bruidstaart. Zo sluit deze perfect aan bij jullie bruiloft. Elk verhaal kan inspiratie geven voor een smaak. Dit kan zijn op het eerste dessert dat jullie samen aten, op de bestemming van jullie huwelijksreis, op jullie favoriete cocktail. Eigenlijk van alles! Na een intake stuur ik jullie dan ook een smaak ontwerp dat past bij jullie wensen. Zo is de bruidstaart zowel in stijl als smaak voor jullie persoonlijk op maat gemaakt.
De smaak van een bruidstaart is ontzettend belangrijk. Ik zeg wel vaker een bruidstaart kan nog zo prachtig zijn, maar als deze niet lekker is, dan heeft niemand het meer over…. En dat zou zo zonde zijn! Want je wilt natuurlijk dat je gasten er nog over napraten en dat de taart zo lekker is dat je als ontbijt de volgende ochtend ook een stukje taart neemt. Om zeker te weten dat jullie bruidstaart smaakt zoals jullie willen plannen we een proeverij in. Hierbij krijg je dan 3 verschillende taartjes te proeven die allemaal speciaal voor jullie bedacht zijn. Uiteindelijk kiezen jullie daar 1 taartje van. Hieronder zal ik je wat voorbeelden van eerdere bruidstaarten met jullie delen:
C&C zijn gek op Japan en daar zou ook hun huwelijksreis naar toe gaan. Zij hebben uiteindelijk gekozen voor een vanille biscuit met frambozen compote en daarbij matcha crème.
M&R trouwden in de zomer en zijn dol op Italië. Zij wilden graag amarene kersen in hun bruidstaart verwerken. Voor hun bruidstaart hebben ze gekozen voor een chocolade biscuit
met een frambozen curd en ricotta-amarene vulling.
A&L combineerden Japan met Parijs. Hun bruidstaart was gemaakt van amandelsbiscuit met lychee-sakura vulling, witte chocolade namelaka en verse frambozen.
Met welke smaak begint jullie verhaal? Boek hier een proeverij om jullie bruidstaart te komen proeven