


Bruiloften en bloemen
gaan hand in hand. Ook letterlijk, omdat de bruid meestal haar bruidsboeket
vast heeft. Tegenwoordig zijn ook daar zo veel mogelijkheden voor. Het is maar net wat voor bloemwerk bij jullie bruiloft past. En zo geldt natuurlijk ook voor de bruidstaart.
Zelf ben ik groot voorstander om alles te laten matchen. Hetzij in kleur of
vorm of allebei. Misschien wil je de bloemen uit het bruidsboeket ook terug
laten komen op de bruidstaart. Maar wat zijn dan je opties? Hieronder lees je
meer over het gebruik van verse bloemen, eetbare verse bloemen en suikerbloemen.
Dan gaan we nu over op de gemaakte bloemen! Laten webeginnen met de eetbare suikerbloemen. Dit zijn voornamelijk bloemen die ik gebruik bij het maken van een 3d relief. Deze bloemen zijn wat kleiner en zijn niet gebonden op ijzerdraad waardoor ze dus gewoon eetbaar zijn. Deze kunnen dus prima mee gesneden enopgegeten worden met de bruidstaart.
Andere suikerbloemen zijn groter en complexer. Vooral wanneer bloemen een steel nodig hebben word deze gebonden op ijzerdraad en zijn daardoor niet eetbaar. Bloemen gemaakt van sugarpaste worden daarnaast heel hard en de bloemen van wafer paper zijn niet smaakvol.
De bloemen worden per stuk met de hand gemaakt (zelfs blaadje per blaadje) en daarna samengebonden of gearrangeerd op de bruidstaart. Groot voordeel is wel dat je deze van de bruidstaart af kunt halen en daarna bewaren onder een stolp als herinnering! Suikerbloemen vergaan niet, in daglicht zullen ze uiteindelijk alleen wat kleur verliezen. Daarnaast kunnen bloemen die vers niet op de taart kunnen, zoals lelies, als suikerbloem wel op de taart. Ook zit je niet vast aan de seizoenen zoals bij verse bloemen. Bijvoorbeeld pioenrozen zijn echte seizoensbloemen, maar van suiker kan ik ze het hele jaar door maken. Ook kunnen de bloemen in elke wenselijke kleur gemaakt worden.
Hieronder een luxe bruidstaart met suikerbloemen en halve bloemenkrans van verse bloemen:
Versebloemen betekent niet direct eetbare bloemen. Maar die zijn er zeker wel!Als jullie op de bruidstaart verse bloemen hebben en ook sweets erbij willen. Dan raad ik aan om hiervoor eetbare bloemen te gebruiken. Zo blijven de gebakjes mooi intact en zijn ze helemaal eetbaar. Eetbarebloemen zijn wel in minder kleuren leverbaar dan hun niet eetbare variant enniet alle soorten zijn het hele jaar rond verkrijgbaar. Een deel van de eetbare bloemen die we gebruiken komen uit onze eigen moestuin. Daarnaast is het mooi om eetbare bloemen op de bruidstaart te gebruiken als dit ook terugkomt in de smaak van de bruidstaart. Watdacht je van een amandel cake met champagne crème en rozen-aardbei compote of bijvoorbeeld een honing cake met lavendel en framboos vulling?
Deze worden niet gebruikt op onze bruidstaarten, maar dat betekent niet dat er helemaal geen verse bloemen bij de bruidstaart kunnen. Ze worden niet direct op de taart geplaatst omdat veel bloemen giftig zijn of dusdanig behandeld dat het niet voedselveilig is om bloemen op de taart te plaatsen. Daarbij kan ik met handgemaakte bloemen exact creeeren wat nodig is voor jullie bruidstaart. Willen jullie toch verse bloemen erbij? Ga dan bijvoorbeeld voor een bruidstaart zonder bloemen maar met een prachtige (halve) bloemenkrans erbij. Ook zijn er speciale kroon houders waarin verse bloemen kunnen. Voor elk ontwerp is er een passende optie.
Willen jullie bloemen op de bruidstaart en zijn jullie albij een bloemist geweest. Neem dan wanneer jullie langs komen voor de bruidsproeverij even het lijstje en/of moodboard mee over de bloemen. Dan kanik jullie advies geven over welke variant het beste werkt voor julliebruidstaart. Voor elke optie zijn er voor- en nadelen, maar ook bij elk soortbruiloft past een ander type net wat beter.